برای تعیین وقت حضوری و قرارداد با وکیل از این بخش استفاده کنید.
تجاوز به عنف چیست؟
تجاوز به عنف چیست؟
برای بررسی جرم تجاوز به عنف و مجازات آن، ابتدا به معنی لغوی کلمات بکار رفته در این تیتر می پردازیم: عنف در کلام به معنی جبر، خشونت، درشتی، زور، قهر و تجاوز به عنف به معنی برقراری رابطه جنسی با دیگری با زور و اجبار و بدون رضایت طرف مقابل است. مثالها یا مصادیق جرم تجاوز به عنف کدامند؟ وقتی شخصی با زور و بدون رضایت طرف دیگر با او رابطه جنسی برقرار کند، مانند دزدیدن شخص و تجاوز به وی، همچنین رابطه با شخص نابالغ و با زور و یا تهدید و ترساندن یا باصطلاح قانونی اکراه شخص
تجاوز به عنف چیست و چگونه محقق می شود؟
تبصره 2 ماده 224 قانون مجازات اسلامی زنای به عنف را چنین تعریف کرده و به بیان مصادیق حرم تجاوز به عنف پرداخته است: «هرگاه کسی با زنی که راضی به زنای با او نباشد در حال بیهوشی، خواب یا مستی زنا کند، رفتار او در حکم زنای به عنف است. در زنا از طریق اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش، تهدید و یا ترساندن زن اگرچه موجب تسلیم شدن او شود نیز حکم زنای به عنف جاری است. »
راههای اثبات تجاوز به عنف
سؤال این است که چطور میشود جرم تجاوز به عنف را ثابت کرد؟ 1- اقرار متهم 2- شهادت 4 مرد 3- علم قاضی برای بررسی شرایط اثبات جرم تجاوز به عنف، باید بدانیم قانونگذار برای این جرم چه ادله اثباتی را پیشبینی کرده است. مهمترین ادله برای اثبات جرم، چهار مرتبه اقرار متهم نزد مقام قضایی است. یعنی اگر اقرار نزد مرجع انتظامی باشد انکار بعد از اقرار میتواند پذیرفته شود. دومین دلیل اثبات جرم تجاوز به عنف شهادت چهار مرد می باشد. یعنی علاوه بر لزوم داشتن شرایط عمومی شهادت، این اشخاص می بایست خود با چشمان خود موضوع را دیده و مشاهدات خود را در دادگاه شهادت داده و گواهی کنند. سومین دلیل برای اثبات جرم علم قاضی است. قاضی با توجه به شواهد و قرائن موجود تعیین میکند که آیا فرد متهم میتواند این جرم را مرتکب شده باشد یا خیر. از جمله بررسی نحوه آشنایی یا ارتباط طرفین، بررسی و کنترل تلفنها و پیامهای آنها با یکدیگر و وجود نظریه پزشکی قانونی و مواردی اینچنینی میتواند در علم قاضی مؤثر باشد. اگر مبنای رای، علم قاضی باشد قاضی موظف است قرائن و اماراتی که باعث علم وی به وقوع جرم و انتساب آن به متهم شده است را در حکم تصریح کند.
مجازات تجاوز به عنف چیست؟
برای بررسی مجازات متجاوز باید به عنصر قانونی جرم بپردازیم. مطابق بند ت از ماده 224 قانون مجازات اسلامی، کیفر و مجازات متجاوز، اعدام است. یعنی با توجه به قبح این عمل که با عدم رضایت طرف مقابل و تحت فشار جسمی و یا روانی قراردادن وی برای عمل، صورت میگیرد قانونگذار با سختگیری برخورد کرده و مجازات اعدام را در نظر گرفته است. اگر تجاوز به دختر باکره ای باشد زانی باید ارشالبکاره (دیه زائل کردن پرده بکارت) و مهرالمثل نیز پرداخت کند. اثر توبه بر مجازات تجاوز به عنف: توبه متجاوز پیش از دستگیری موجب سقوط حد یعنی مجازات اعدام می گردد. درچنین وضعیتی متجاوز به حبس شش ماه تا دو سال و یا شلاق تعزیری درجه شش و یا هردو محکوم می شود. همچنین در صورتی که جرم زنای به عنف یا تجاوز به عنف از طریق اقرار ثابت شود و ندامت و اصلاح متجاوز برای قاضی ثابت و محرز شود دادگاه می تواند عفو مجرم را توسط رئییس قوه قضائیه از مقام رهبری درخواست نماید.
نحوه شکایت از تجاوز به عنف:
سؤال اغلب افراد این است که برای اثبات جرم زنای به عنف چه باید کرد؟ مهمترین موضوع این است که آثار جرم حفظ شود و از اقداماتی که ممکن است آثار بجا مانده از جرم و مجرم را از بین ببرد خودداری شود مانند: - خودداری از استحمام و شستن لباس - نگهداری لباس روز حادثه در کیسه ای بسته نگهداری و تحویل مراجع مربوطه شود. - حفظ تماس های متجاوز و پیامک های بجا مانده - طرح شکایت در اولین فرصت تا امکان تحقیقات قضایی برای اثبات جرم از بین نرود. - مراجعه به نزدیکترین کلانتری با در دست داشتن موارد مربوطه و مدارک فوق الذکر - مراجعه به پزشکی قانونی با راهنمایی کلانتری در نهایت پرونده با پاسخ پزشکی قانونی به شعب مربوطه ارجاع و مورد رسیدگی قرار می گیرد.
در صورت نیاز به وکیل، حتماً با وکیل کیفری با سابقه جرایم کیفری یک مشورت کنید.
دفاع از جرم تجاوز به عنف: بعضا دیده شده اشخاص اقدام به طرح شکایاتی واهی علیه یکدیگر میکنند که این شکایات یا بخاطر سابقه اختلافات شدید فیمابین بوده و یا ناشی از اخاذی و حتی انتقام شخصی . بنا براین اگر مرتکب زنای به عنف نشدهاید ولی مورد شکایت واقع شدید حتماً به نکات ذیل توجه کنید:
- از اقرار تحت فشار روحی و سایر موارد خودداری کنید زیرا اقرار مهمترین دلیل اثبات جرم است. - در صورتی که تحت شرایطی نزد مرجع انتظامی اقرار صورت گرفت در مرجع قضایی با شرایطی قابل انکار است. - از شهود و یا هر دلیل دیگری مبنی بر حضور شما در محل دیگری همزمان با زمان شکایت استفاده کرده و از مرجع رسیدگی کننده بخواهید در اسرع وقت و قبل از از بین رفتن شواهد مانند سابقه پرینت تلفن و یا دوربین های مدار بسته استفاده نمایند. در نهایت با توجه به اینکه در جرایمی مانند تجاوز به عنف داشتن وکیل الزامی است و در صورت عدم معرفی وکیل انتخابی برای شما وکیل تسخیری معرفی میگردد بنابراین بهتر است در مواجهه با این شرایط از وکلای کیفری که سابقه کار در دادسرای جنایی دارند کمک بگیرید. نکته: درصورت تعیین وکیل تسخیری برای شما، در اثنای رسیدگی میتوانید وکیل تعیینی خود را معرفی نمایید.
منبع: وب وکیل